Szuper babafodrászat Esztergom szívében

Számomra a fodrászat (és a fogorvos is)  bizalmi állás, sokáig kerestem az “igazit”, de ha megtaláltam évekig, akár örökké hűséges maradok hozzá. Nem lesz ez másképp valószínűleg a kisfiam fodrászával sem; Fonyó Mártit egy véletlenül megpillantott Facebook posztban ajánlották egymásnak az anyukák. Mivel az első “hajvágásunk” előtt voltunk Ábellel, gondoltam teszek egy próbát. És nem bántam meg, sőt!
Márti amellett, hogy ért a gyerekek nyelvén, még egy szuper – kifejezetten babák és gyerekek számára készített – fodrászszéket is szerelt(etett) a szalonjába.

Fonyó Márti és a kisautó rövid történetét olvashatjátok:

– Hogyan és miért jöttél Esztergomba?

A szerelem hozott Esztergomba. 2011 őszén költöztem a városba, miután férjhez mentem. Mivel kisbabát terveztünk, nem vágtam bele egyből, hanem visszajártam a Balatonra egy ideig még dolgozni. De hosszútávon az már nem működhetett, el kellett válnom az otthoni vendégektől. Balatonboglárról költöztem ide, ami egy kisváros a Balaton déli partján és nagyon kedves a szívemnek.
32783353_1817886104941561_6016255622616449024_n.jpg
Kép a szalonról

Az általános fodrászat mellett hogyan lettél baba – és gyerekfodrász?

Valamiért már Bogláron is vonzottam a kis kuncsaftokat, ez abból is adódik, hogy nagyon szeretem a gyerekeket és ezt ők is érzik. Azt gondolom sosem sajnáltam tőlük az időt, energiát és próbáltam nekik mindig kedveskedni valamivel. Sokszor nehéz küzdelmek árán és sok sírással értük el, de időről-időre azért mindenki megbarátkozik a hajvágással. A gyerekfodrászat gondolata régóta foglalkoztatott, amit picit most itt Esztergomban próbálok megvalósítani. Azt gondoltam itt biztosan van erre igény és ez beigazolódni látszik.
32762623_1817886208274884_3968898726121963520_n
Színes, barátságos környezetben várja Márti a szépülni vágyókat. Babákat és mamákat egyaránt!

Honnan jött a kisautó ötlete?

2014 decemberében kezdtem el kialakítani a kis üzletet itthon, mivel Zalánom betöltötte a három évét, gondoltam próba-szerencse, belevágok így a nagy ismeretlenségemmel, de azt is gondoltam, hogy kell valami pluszt biztosítanom, kitalálnom hogy valamiért más legyek, mint a többiek itt a városban.
Ezért kezdtem a baba-mama fodrászat gondolatát, mivel sok anyuka nem tudja megoldani hogy szépüljön is, de a gyermekét is biztos helyen tudja. Így a legjobb, ha mellette van, de én ezen felül is próbáltam újat hozni a szalonba. Erre persze legfőképp időt kellett szánni, ami nekem volt, így indultam. Nem hirdettem, nem reklámoztam magam, hanem kivártam.
20180515_161056.jpg
A kisautós fodrászszék, ami zenél, hangokat ad, tekerni lehet rajta a kormányt

– Hogyan sikerült megvalósítani?

Férjem segítségével valósult meg a kisautós gyerek fodrászszékem, amit imádok, és azt mondhatom hogy a kis vendégeim és szüleik egyaránt így vannak vele. 
Kicsit körbejártuk hogy és honnan lehet beszerezni ilyen kisautót, férjem még budapesti gyerekfodrászatoknál is érdeklődött, és kapott ötletet így nem volt más dolgom, mint kiválasztani a bizonyos kis csodaautót, ezt egy hajvágószék talpához ügyesen hozzáerősítette a férjem, Zoli. Kisfiunk, Zalán volt a teszt-emberünk, és izgatottan került üzembe a 2017 karácsonya előtti hetekben.
32720234_1817890058274499_6151865323747278848_n
Márti, egyik kis vendégével

– Milyen a fogadtatása?

Nagyon szeretik! Persze a sírás sokszor így sem marad el, de ez normális. 🙂

(Előzetes bejelentkezés szükséges, további információért keressétek Fonyó Mártit a Facebookon.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s