Hétvégén ismét Comedium Corso! Személyes ajánló

Kisgyermekes anyukaként úgy érzem számomra a legjobb hely Esztergom és környéke.  Engem már nem zavar, hogy nincs akkora pörgés, és tömeg, mint egy nagyvárosban, hogy nem szólítanak meg a lámpánál random ismeretlenek, hogy “Nincs egy cigid/kis apród/ Albert kekszed…. stb?” Hogy nem gázolok térdig a mocsokban az aluljáróban, és a villamoson sem csukják rám az ajtót. Lehet, hogy itt nem akkora az “élet” egy sima hétköznap este mint mondjuk ugyanakkor a Király utcában, de minőségi szórakozásra igenis van lehetőség.

Ennek  legjobb példái, az esztergomi fesztiválok, – a teljesség igénye nélkül – például a Borhíd Fesztivál és Borünnep, az Ízek, korok, hangulatok, az Adventi vásár, vagy a jövő hétvégén rendezett Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál. Ilyenkor az addig “álmosnak” mondott város megrázza magát, a Kis-Duna part megtelik árusokkal, jobbnál-jobb illatok csalogatják a látogatókat a kitelepült vendéglátó egységek standjai mögül, finom borokat, kézműves söröket kóstolhatunk és elmerülhetünk a különböző programok színes kavalkádjában is. A Comedium Corso azért is az egyik kedvencem, mert egyszerűen annyiféle program van, hogy biztos mindenki talál magának kedvére valót. Csak győzzünk választani!

Következzenek az én személyes kedvenceim az idei felhozatalból:

Május 18. Péntek 22-23:30 NagyszínpadThe Carbonfools 

Amikor először hallottam a Hideaway-t a rádióban, (nem, nem azt amit Kiesza énekel, és annyi a refrénje, hogy uu-áá-áá-uu) szóval biztos voltam benne, hogy egy  külföldi  indie-pop bandát hallgatok, aztán legnagyobb meglepetésemre később kiderült, hogy a srácok magyarok, és igencsak minőségi zenét játszanak. Az együttesből 2016-ban ugyan kilépett az addigi frontember, Fehér Balázs, de másfél év pihenő után megtalálták új énekesüket, Fóris-Ferenczi Gábor személyében. Én amellett, hogy nagyon kíváncsi vagyok az új hangzásra, remélem azért a régi Carbon-slágerek (Clublights, Sunset, Give It to Me) is felcsendülnek.

Május 19. Szombat 01-02:30 All in Music Sziget – Dj Nara

Többször megkaptam már, hogy lélekben “egy igazi néger” vagyok, mivel a lábam a legjobban a ’90-es 2000-es évek fekete Hip-hop és R’n’b zenéire indul be. Ez a csaj pedig nagyon profi az ilyen lemezek pörgetésében, nem mellesleg ő az ország egyetlen női Hip-hop és R’n’b Dj-e. (Hogy ez miért nem nekem jutott eszembe legelőször?) Szóval ha igazi csajos, fenékrázós bulit szeretnétek, akkor ott a helyetek az All in Music szigeten szombaton. California Love!

Május 20. Vasárnap 19-20:30 Katona utcai Színpad – Segítség megnősültem! 

A 90 perces komédia olyan témát boncolgat, amibe nagy valószínűséggel mindenki belefut élete során; ha nem saját példáján keresztül, hát másokén, de véleménye biztos van arról, hogy milyen a jó házasság. Vagy a rossz. Sebestyén Elemér könyvéből Pindroch Csaba előadásában, szombaton a Katona utcai színpadon. Nagy Duett és Pumped Gabó helyett.

Május 21. Hétfő 15-16:00 Gyereksziget – Kerekítő foglalkozás Renner Andreával

Hogy miért szeretjük a Kerekítő foglalkozásokat? A kisfiam  a babahangszereket szereti legjobban, annyira, hogy általában vissza se akarja adni, és Kerekítő Manó nagy kék zsákját, amit mindig közelebbről is meg kell nézni. Én pedig Andi néni profizmusát, és azt, hogy Ábel barátságos környezetben ismerkedhet a zenével, a hangszerekkel, a népi mondókákkal, más kisbabákkal. Erősödik a muzikalitása, a szocializációja, a sok közös játéknak köszönhetően a mi kapcsolatunk is. Elalváshoz is a Kőketáncot dúdolom neki, és itthon is, sok a foglalkozáson megismert éneket, mondókát, gyakorlatot használunk. Gyertek Kerekíteni Pünkösd hétfőn a Gyerekszigetre 15-16:00-ig Renner Andival!

FB_IMG_1521966370511.jpg
Ábel épp rácsodálkozik Kerekítő Manóra 🙂

(A részletes programról a Comedium Corso hivatalos oldalán és Facebook oldalán tudtok tájékozódni.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s