In memoriam

Azt mondják az élet mindenkire annyit mér, amennyit elbír. Neked sajnos aránytalanul sokat porciózott a magány nevű keserű méregből.

Mikor először láttalak, fiatal, többgyerekes édesapa voltál, olyan kék szemekkel, amilyet azóta se láttam.Mikor utoljára találkoztunk, épp a kisfiamat hintáztattam a játszótéren, kérdezted, hogy vagyunk. Hideg, de napos idő volt, éppen a boltba indultál konzervet venni ebédre. Mindig, mindig megkérdezted, hogy vagyok, és sosem éreztem, hogy felszínesen tennéd. Azt is mindig elmondtad, hogy bármi baj van, csak szóljak.”Apáddal bevédünk, tudod.” Sosem került rá sor, de tudom, ha bajban lettem volna, valóban hívhattalak volna, és valóban jöttél volna, nem csak úgy mondtad, udvariasságból.

Teltek az évek, jöttek a problémák, magadra maradtál. Az ember szívesebben főz, ha van kire, szívesebben megy ki a szabadba, ha van kivel, szívesebben megy haza, ha várják otthon. Téged nem várt senki, igaz, nem is nagyon tettél érte, hogy máshogy legyen. A magány porszemei lassan szállingóztak a kis panellakás kopott bútoraira, megültek a sarkokban, egyre fojtogatóbbá téve a levegőt. Kezdetben még el-eljártál a barátokkal túrázni, beülni egy sörre, aztán lassan ezek az alkalmak is elmaradtak. Szinte kerülted őket, olyanná lettél, mint egy pók, amely saját magát szövi, hálózza, gubózza be, és úgy várja a megváltó halált. Nem voltak már céljaid az életben, nem a betegség,  a magány ölt meg. Talán, ha jobban odafigyeltünk volna rád, még lett volna egy-két év az életedben. Méltatlanul mentél el, egyik napról a másikra, nem szabadott volna így.  Nem vettük észre, hogy baj van, hiszen mindig olyan vidámnak tűntél, vicceltél mindennel, az élettel is. Annyi idős voltál, mint édesapám. Mindig hálás leszek neked a barátságért, amivel kitüntetted őt és engem is. Remélem a lelked megnyugvást talál, és egy számodra boldogabb helyen vagy most. Nyugodj békében Zs.!

In memoriam” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s