Kommunikáció a mindennapokban – részlet

” Hát ki ébredt fel? Hát ki ébredt fel, édesem? Jó nagyot aludtál? szépeket álmodtál? Gö! Gö? Igen? Na várjál, felhúzzuk a redőnyt! Süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaim megfagynak! Pál, Kata, Péter jó reggelt! Már odakünn a nap felkelt, szól a kakasunk az a nagy tarajú, gyere ki a rétre, kukúrikú! Kiveszlek, persze, kiveszlek. Gyere, édesem!

Így, ezt ide felrakjuk és megnézzük mi van a pelusodban! Jó sok pisi van, igen? Úgy, levesszük ezt a pisis pelust, kapsz egy újat. Tiszta pelusba jó kakilni, igaz? Ne fordulj el, édesem közben, ne fordulj el! Mmmmmm! Mit szeretnél, édesem? Mit szeretnél? A Hakapeszimakit? Hakapeszi Maki ha kap eszi, ha nem kap, nem eszi! Tessék! Behintőporozzuk a kis fenekedet, jó? Ne nyúlj bele, édesem, ne nyúlj bele! Így ni, ezt itt bekapcsoljuk, úgy! Jól van, már csak a harisnyát kell felvenni. Mindjárt készen vagyunk édesem, mindjárt! Jó, még a kis nadrágot, ne fordulj el!

Kérsz egy kicsit inni? Úgy, megszomjaztál, édesem. Jól van. Mi kell, most a csúnya majom? A csúnya majom? Jól van, itt van. De ne dobd el! Úgy, eldobtad. Akkor az most ott marad. Bemegyünk a szobába tuszmákolódni? Bemegyünk? Úgy, gyere, leraklak. Hova mész? Hova mész? Ábel? Ott ne állj fel, hideg a kő, elcsúszol! Gyere ide vissza, úgy. Nézd csak, gurulnak a labdák, gurulnak, guri,guri,guri! Ez most nem érdekes, jó. Levegyem neked a Howard-ot? Itt van, már nem kell? Jó, nézzünk ki az ablakon, húúú, esik a hó! Minél inkább hull a hó, annál inkább havazik, minél inkább havazik, annál inkább hull a hó!Hull a hó és hó-zik-zik-zik, Micimackó fá-zik-zik-zik! Jól van, lemegyünk a földre. E! Le? Igen, édesem, le! Kihúzzam a bőröndöt? Azt szeretnéd? Belemászni? Akkor gyere kicsit arrébb, úgy, így nem tudom kivenni. Úgy. Emeld fel a tetejét. Hajtsd fel, hajtsd le. Hajtsd fel, hajtsd le. Úgy, másszál bele. Na, ennyi volt? Ott most felkapaszkodsz? Ingó-bingó! Kapaszkodj meg! Óvatosan indulj el, édesem! Lassabban, nem kell úgy sietni. Odaérünk.

Nem vagy éhes, eszünk valamit? Várjál, kinyitom a széket és megmelegítem neked, jó? Mindjárt jövök.Itt vagyok a konyhában. Itt vagyok, mindjárt megyek. Kijöttél? Na jól van. Ne kapaszkodj rám, így hogy melegítem meg neked. Na jó, gyere fel, nézd meg. CSING! Kész is van, bemegyünk. Úgy, ülj be ide a székbe, várj, bekötlek az űrhajóba, felszállás következik. Jó, mindjárt megvagyunk, tudom, hogy nem szereted, ha be vagy kötve. Még ezt az előkét, kész. És érkezik is az első szállítmány a G12-es kishajóról. Engedélyezi a leszállást, uram? BRRRRRRRR. A szállítmány rendben megérkezett, uram. És következik a következő üzemanyag pótlás, brrrr, engedélyezi a leszállást, uram? Engedély megadva, a szállítmány rendben megérkezett, uram. És már jön is a következő főzelék rakomány, brrrr, húúúú, engedélyezi a leszállást, uram? Szállítmány megtagadva, szállítmány megtagadva! Üü-üü, piros jelzés bekapcsolt, uram. Ne szedd ki a szádból, kincsem, ne szedd ki! Nem ízlik? Hozzak valami mást? Csak itt vagyok a konyhában, máris megyek.  Éttermünk mai másik ajánlata a csodálatos paradicsomos mártás aprított csirkehússal, sajttal dúsítva. Ajánlhatok esetleg mellé egy jó korty vizet vagy hársfateát? Úgy, megszomjazott, uram. Jól van, ez ízlik, ez finom? Kis pocakjában legyen valami! Úgy, most üljél meg ott egy picit. Köszönjük, hogy ma is éttermünket választotta, uram. Ebédre további remek lehetőségek közül választhat majd. Úgy, odaadom addig a Jancsi bohócot; Jancsi bohóc a nevem, cintányér a tenyerem, orrom krumpli, szemem kék, szeretném, ha szeretnél. Ú, ledobtad? Itt van, tessék. Eldobtad,megint? Itt van, kincsem. Ú, micsoda hárompontos eldobás ez megint, uram. Tessék, játsszál vele még egy picit, amíg büfizel. Ú, megvolt, akkor gyere, kiveszlek, veszlek már.

Gyere, pakoljuk itt ki a játékokat. Milyen állat ez? Tehén? Bú-bú-bú, Boci szomorú, dehogy feszít tyúkjai közt a kukurikú! És ez? Kacsa? Háp-háp-háp, jönnek a kacsák, hű de éhes, hű de szomjas ez a társaság. És ez milyen állat? Kutyus?Mit mond a kutyus? Vaú-vaú? És a cica? Hol a cica, Ábel? Ott a cica! És a cica mit mond, miaú-miaúúú. Húúú, nézd, itt van a Cucu malac is, Röf-röf-röf, orra sárba döf, sonka lábán Kucu néni fürödni döcög! Úgy, eldobtad? Na jó, másszál bele a dobozba, másszál bele! Nézd meg, dobd ki, szedd szét!

Elfáradtál kincsem, elmegyünk aludni? Jó, nem hagylak itt, csak az üvegért megyek,igyál egy kis tejet, úgy, cumikádat megkapod, énekelek neki, jó? Ne állj fel édesem, ne fordulj meg! Pihenni kell a kisfiúnak.Úgy, énekelek neki, hogy Hová mész te kis nyulacska, ingyom-bingyom tálibe, tutálibe málibe az erdőbe….”

A setlist tartalmazza továbbá:

Tavaszi szél

Kis kece lányom

Boci-boci tarka

Csiga-biga, gyere ki

Búj, búj zöld ág

Lánc, lánc, eszterlánc

Cickom-cickom, vagyon-e szép lányod

Egy napon, mikor Micimackónak semmi dolga nem akadt

Fürge róka lábak, surranó kis árnyak

Én vagyok a híres egyfejű dalokat ebben a meghatározott sorrendben, további 3 mondókát, és két hosszabb verset.

Reggel 10 óra, iszom egy kávét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s