Mamma Mia! Anyukák a színpadon!

A mai posztom igazi csoda anyukákról szól, akik nem csak a mindennapi életben állják meg a helyüket; dolgoznak, gyereket nevelnek, ellátják a házi munkát, hanem emellett még egy jó adag vagányság is szorult beléjük. Úgy gondolom igazi “hétköznapi hősök” ők, akiktől sokat lehet  tanulni bátorságról, önmagunk legyőzéséről, arról, hogyan maradjunk lélekben is fiatalok, és arról, hogy a tánc valóban mindenkié.

Történt ugyanis, hogy január utolsó szombatján a táncegyesülettel az AMITA Dance Jam-en vettünk részt.  Erről a versenyről azt kell tudni, hogy amatőr, félprofi és profi kategóriában mérettethetik meg magukat a táncosok különböző divattánc-kategóriákban. Igazi “feel good” hangulatú rendezvény, hiszen bronzfokozatnál rosszabbat nem érhet el egy produkció sem, mindenki megmutathatja és nyertesnek érezheti magát. A három minősítés (arany, ezüst,bronz) és az AMITA szobor mellett különböző címek is kiosztásra kerülnek, például “A legtechnikásabb táncos”, vagy “A legjobb színpadi alakítás.”

Azért szeretem annyira ezt a versenyt, mert tényleg nem a helyezésekről szól, hanem a tánc öröméről, lehetőségről, hogy a gyerekek az otthoni gyakorlás után élesben, szakmai zsűri és közönség előtt, a színpadon is kipróbálják magukat.

Mivel évek óta részt veszünk ezen a versenyen, ezért tavaly ősszel fogalmazódott meg bennem, és másik 4 anyukában, akik közül egyikük a tánciskola vezetője is, hogy ha már úgyis ott vagyunk egész nap a gyerekekkel, akik amúgy is fellépnek, miért ne indulhatnánk mi is egy produkcióval. Az elhatározást tett követte, először a téma volt meg, legyen ABBA, mivel egyrészt örökzöld slágereik vannak, amiket mindenki ismer és többnyire szeret, plusz a mi korosztályunkhoz is közel áll az együttes. Heti egyszer próbáltunk rá, erősítettünk, lazítottunk és gyúrtuk a koreográfiát, nem mellesleg rengeteget nevettünk közben és nagyon jó hangulatban teltek az órák.

Persze amikor ott álltunk már a backstage-ben eléggé izgultunk; én azért, hogy minden rendben legyen, és mert nagyjából 7 éve nem álltam színpadon, a többiek azért mert szinte egyiküknek sem volt előzetes színpadi tapasztalata. De hál Istennek, minden remekül ment, letáncoltuk a koreográfiát óriási közönségsiker közepette. Az egész művelődési központ tombolt, a szurkolóközönségünk pedig nem csak a “mi gyerekeinkből” állt.  Aranyfokozatot ért a produkciónk, és még egy különdíjat is hazavihettünk; stílusosan a Mamma Mia filmről szóló könyvet.

Hatalmas élmény volt megint a színpadon állni, ráadásul ilyen csapattal. Még egyszer kiemelném, hogy az anyukák mind 40 felettiek, előtte soha nem álltak színpadon, és egy kivétellel, nincsen semmilyen táncos előképzettségük. Hála nekik, hogy ezt bevállalták, nagyon nagyon büszke vagyok rájuk!

az esztergomi senior táncos hölgyek
Az esztergomi táncoslábú anyukák név szerint balról-jobbra: Kaszaláné Üveges Erzsébet, Kenyeresné Németh Gabriella, (jómagam), Urbán Erika, Csékei Brigitta

 

És természetesen megmutatom a videót is, amit az egyik lelkes apuka rögzített. Köszönet neki is a felvételért!

 

Mamma Mia! Anyukák a színpadon!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: A tánc az életük – bemutatkozik az esztergomi Carmen Táncművészeti – és Sporttánc Egyesület – mORzSinka

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s